klik op het logo voor de website

Verantwoord Huisdierenbezit

http://www.huisdieren.nu/

Zoals u vast al weet, probeert de Nederlandse overheid naarstig om de dierhouderij te verbieden. Het PVH (Platform Verantwoord Huisdierenbezit) strijdt al jaren tegen de onrechtvaardige manier waarop de overheid het argument dierenwelzijn - en haar instrument, de positieflijst - misbruikt om haar doel te bereiken. En PVH’s strijd heeft gelukkig succes want eerder dit jaar leek de staatssecretaris haar queeste tegen de dierhouderij te matigen en ontstond er voor het eerst in vele jaren een dialoog tussen de overheid en de dierhouders / PVH. Er werden afspraken gemaakt en de overheid deed toezeggingen dat de sector zou mogen gaan meepraten over het opstellen van een nieuwe methodiek om een geheel nieuwe positieflijst zoogdieren op te stellen (alle andere gewervelde dieren volgen later).

Helaas zoekt de overheid wederom naar manieren om de positieflijsten zo kort als mogelijk te krijgen (wat betekent dat het houden van heel veel dieren simpelweg verboden zou worden) zodat het PVH zich genoodzaakt zag om wederom de formele route in te zetten. Op deze facebook pagina vindt u PVH’s bericht hierover en de stappen die recent gezet zijn. Op de website van het PVH vindt u sowieso veel informatie over de positieflijsten. Bent u misschien nieuwsgierig naar de geschiedenis van de positieflijsten? Kijk dan ook op deze facebook pagina waarin wat historie over dit onderwerp te lezen is. Dit is een wat oudere tekst - van mei 2013 - maar u leest er over allerhande onrechtvaardige wendingen in de geschiedenis van de vorige positieflijsten. Via deze facebook link komt u op een tekst uit dezelfde maand waarin de secretaris van het PVH zijn verhaal doet.

Tenslotte, als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rondom de positieflijsten, wordt dan lid van de facebookgroep Positieflijsten: Weinig Positiefs. Hier wordt nieuws als eerste gedeeld en er is ruimte voor discussie. En natuurlijk publiceert ook de facebookpagina van het PVH met regelmaat over het onderwerp.

www.huisdieren.nu

    Wij worden gesteund door vele trotse sponsoren.