Klik op het logo voor de website

Lacerta

Over Lacerta

Lacerta vormt in Nederland al vanaf 1942 een middelpunt waar kennis is gebundeld over voeding, huisvesting, natuurlijk gedrag en kweek van slangen, hagedissen, schildpadden, kikkers en salamanders in de vorm van artikelen over waarnemingen in de natuur en in het terrarium. Eigenlijk was en is Lacerta een platform dat liefhebbers in staat stelt hun ervaringen, maar ook nakweekdieren uit te wisselen.
Dit maakt dat Lacerta in Nederland nog steeds de toonaangevende algemene herpetologische vereniging is.

Wat kunt u, als verenigingslid, van Lacerta verwachten?

U krijgt het full color verenigingsblad “Lacerta”

Dit fraaie, met interessante artikelen gevulde, tijdschrift verschijnt zes keer per jaar.
De kwaliteit wordt gewaarborgd door een kundige redactie. De zorg voor kwaliteit is belangrijk, omdat de vereniging zich daarmee onderscheidt van de vaak niet-gecontroleerde informatie die via het internet wordt verspreid. Los van dit alles is het natuurlijk leuk om regelmatig een boekje via de post te ontvangen, dat je vervolgens op een passend moment kunt doorlezen en verder als naslagwerk kunt bewaren en gebruiken.

Dierenwelzijn

Niet moet worden vergeten dat op terrariumhouders die een stukje natuur in huis halen de belangrijke plicht rust om de dieren de nodige specifieke zorg te bieden. Lacerta biedt de mogelijkheid en de kennis om aan die verantwoordelijkheid te kunnen voldoen. Voor het geval medische zorg noodzakelijk is, beschikt Lacerta over een lijst met tientallen (gespecialiseerde) dierenartsen. Ook bij u in de buurt. Verder onderhoudt Lacerta nauwe banden met verwante organisaties en heeft ze contact met verschillende dierenorganisaties, zoals de European Studbook Foundation, waarmee ervaringen, kennis en diensten worden uitgewisseld.
Ook propageert Lacerta de aanschaf van na­­kweek­dieren via kwekers. Het kweken met reptielen en amfibieën is de laatste jaren gelukkig sterk toegenomen. Dit gegeven is een goede indicator dat houden van deze ongebruikelijke huisdieren enorm is verbeterd. Het kweken met terrariumdieren zorgt ervoor dat minder of zelfs geen dieren uit het wild geïmporteerd hoeven te worden. Een goed voorbeeld hiervan is de
succesvolle kweek met de Griekse landschildpad.

    Wij worden gesteund door vele trotse sponsoren.