Voor de website klik op het logo

Aanmelden nieuwsbrief

Nederlandse Bond Aqua Terra kortweg de NBAT

De Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT) is de overkoepelende organisatie van bijna 90 verenigingen.
De leden van die verenigingen hebben een kleurige hobby, de vivaristiek. Dat is een mooi woord voor het houden van een aquarium of terrarium. Maar ook vijverliefhebbers zijn hier op hun plaats.

Wat doet de NBAT?

Al onze activiteiten staan in het kader van het dierenwelzijn.

Wij geven een full colour magazine uit dat zijn waarde al ruim 80 jaar heeft bewezen.

Wij organiseren diverse officiële keuringen op vereniging, district en landelijk niveau.
Jaarlijks wordt een landelijke keuring georganiseerd waar per categorie de landskampioen bekend wordt gemaakt op de Landelijke Aqua Terra dag, centraal in Nederland in Vianen. Met een flitsende presentatie over 2 schermen worden de allerbeste aquaria, terraria en vijvers getoond. Tijdens de keuringen worden de deelnemers voorzien van kundig advies op het gebied van regels m.b.t. de gezondheid en welzijn van dieren en vegetatie, compositie van gebruikte vegetatie, waterkwaliteit en technische hulpmiddelen zoals verlichting, schakelklokken, pompen, filters, verwarming etc.

De NBAT werkt vooral door middel van bijna 90 plaatselijke verenigingen waarbij onze leden zijn aangesloten. Indien u ook lid wilt worden dan gaat dit via de plaatselijke verenigingen.
Bij de plaatselijke vereniging krijgt u heel veel tips voor succesvol aquarium houden met specifieke hulp van leden. Verder zijn er regelmatig bijeenkomsten.

Wordt u lid van de NBAT dan ontvangt u een aantrekkelijke korting op een abonnement op het prachtige –full color- blad 'Het Aquarium', Een uitgave van de NBAT dat al vele decennia de liefhebbers een uitgebreide kijk op de liefhebberij biedt. U ontvangt tevens een ledenpas die voordeel oplevert bij aangesloten winkeliers.

Omdat vivariumhouders doorgaans ook natuurliefhebbers zijn, organiseert de NBAT jaarlijks een natuurstudieweek in Zuid Limburg. Hierbij wordt de rijke natuur van Zuid Limburg en omgeving verkend.
Geintresseerd? bekijk dan even de verslagen van eerdere NSW'en en check de evenementen kalender voor de data voor dit jaar.

    Wij worden gesteund door vele trotse sponsoren.